داروهای ضد ریزش مو تا چه اندازه باعث تقویت موها می‌شوند؟ برای زیبایی و خوب دیده‌شدن، داشتن پوست و موی سالم ضرورت زیادی دارد و یک اصل مهم محسوب می‌شود. اما در بسیاری از مواقع این امر به این راحتی‌ها محقق نمی‌شود. بسیاری از افراد همیشه به‌دنبال راه‌حلی برای درمان مشکلات پوست و موی خود هستند و همیشه هم در این راه موفق نخواهند بود.

پوست و موی سالم مستلزم مراقبت‌های مداوم است. مراقبت‌ از مو و داشتن یک برنامه روتین روزانه مراقبتی می‌تواند به داشتن موهایی سالم، خوش‌حالت و شاداب کمک کند. اما همان‌طور که آسیب به موها یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد، درمان و بهبودی موهای آسیب‌دیده هم به زمان نیاز دارد. یکی از مشکلات اصلی در‌رابطه‌با موها، مشکل ریزش مو در مردان و زنان است که به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد و همیشه هم یک معضل ناراحت‌کننده است. در این شرایط درمان‌های مناسب و دریافت داروهای ضد ریزش مو اهمیت می‌یابد.

در این مطلب از مجله سلامت داروباکس انواع داروهای ضد ریزش مو را به شما معرفی می‌کنیم اما دقت داشته باشید که بهتر است این داروها را با تجویز پزشک مصرف کنید، حتی آن دسته از داروها که بدون نسخه هم به فروش می‌رسند.

اگر در مورد داروهای ریزش مو نیاز به اطلاعات بیشتری دارید می‌توانید از سرویس مشاوره دارویی داروباکس استفاده کنید.

ریزش مو

همه موهای خود را از دست می‌دهند. ریزش حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی است. اما همیشه الگوی ریزش این‌طور نیست. درصورتی‌که روزانه دسته زیادی از موها را از دست می‌دهید یا موهای بسیار کم پشتی دارید و از همه مهم‌تر اگر لکه‌های طاسی و کم‌پشتی بیش‌ازحد موها را تجربه می‌کنید، به‌احتمال بسیار زیاد دچار مشکل ریزش مو شده‌اید و نیاز به درمان و دریافت داروهای ضد ریزش مو دارید.

علت ریزش مو بسیار متنوع است. این ریزش مو می‌تواند به‌دلیل استفاده از محصولات نامناسب باشد، یا به‌دلیل استرس و فشارهای زندگی. از دیگر علت‌های اصلی ریزش مو می‌توان به مشکلات هورمونی، مشکلات ژنتیکی، برخی مشکلات خودایمنی که باعث ریزش سکه‌ای موها می‌شود و ده‌ها دلیل دیگر. برای اینکه بتوانید مشکل ریزش موی خود را درمان کنید ابتدا باید علت ریزش مو به‌صورت دقیق مشخص شود و برای این کار باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

علل ریزش مو در مردان و زنان

دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد. به خاطر ساختار بدنی و هورمونی متفاوت زنان و مردان علل ریزش مو در مردان و زنان هم تا حدودی با هم تفاوت دارند. برخی خانم‌ها ممکن است بعد از زایمان متوجه نازک‌شدن مو شوند. مشکلات هورمونی، استفاده از محصولات نامناسب، رنگ‌کردن و دکلره‌کردن دائمی موها، برخی داروهای ضدافسردگی و ضدبارداری و ده‌ها دلیل دیگر می‌تواند علت ریزش مو در زنان باشد.

افرادی که استرس زیادی دارند می‌توانند ریزش موی قابل‌توجهی را مشاهده کنند. برخی بیماری‌ها و درمان‌های پزشکی هم می‌توانند دلیل ریزش مو هم در مردان و هم در زنان باشند. حتی نحوه آرایش و مراقبت از موهایتان هم می‌تواند تأثیرگذار باشد. شایع‌ترین علل ریزش مو مردان، یک بیماری پزشکی به نام ریزش موی ارثی یا آلوپسی آندروژنیک است. حدود ۸۰ میلیون مرد و زن در ایالات متحده به این نوع ریزش مو مبتلا هستند. از دیگر علل ریزش مو در مردان می‌توان به بریخ عفونت‌ها و اختلالات جسمی اشاره کرد.

Hair loss in men and women
دلایل مختلفی برای ریزش مو در مردان و زنان وجود دارد که باید با مراجعه به متخصص پوست و مو باید مشخص شود.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو به دلیل ریزش و الگوی ریزش مو بستگی دارد. از آنجایی که علت ریزش مو در مردان و زنان تا حدودی متفاوت است، درمان این مشکل در مردان و زنان هم تفاوت‌هایی دارد. همان‌طور که دلایل زیادی برای ریزش مو وجود دارد وجود دارد، درمان‌های زیادی هم برای آن وجود دارد. از درمان‌های دارویی و استفاده از داروهای ضد ریزش مو گرفته تا درمان با جراحی و کاشت مو یا درمان با PRP که در آن از تزریق پلاسمای غنی از پلاکت استفاده می‌شود، همگی درمان‌های مؤثری برای ریزش مو هستند.

درمان‌های دیگر برای درمان ریزش مو در زنان شامل مزوتراپی، درمان از طریق رژیم‌های تغذیه‌ای، درمان‌های گیاهی ریزش مو، درمان‌های خانگی ریزش مو، درمان ریزش مو با استفاده از کرم‌ها، لوسیون‌ها و پمادهای موضعی و تقویتی است. البته این روش‌ها مخصوص زنان نیستند و برای درمان ریزش مو در مردان هم استفاده می‌شوند. از جمله درمان‌های دیگر می‌توان به درمان ریزش مو با کورتیکواستروئیدها، نوردرمانی، هورمون‌درمانی، استفاده از شامپوهای ضد ریزش مو، درمان با ماساژ پوست سر اشاره کرد.

این روش‌ها همگی از جمله روش‌های درمانی موجود برای رفع مشکل ریزش مو در زنان و مردان هستند. البته روش‌های دیگری مانند کاشت مو و پروتز هم وجود دارد که عموما برای درمان ریزش مو در مردان استفاده می‌شود. البته نه به این معنا که این روش‌ها مختص مردان هستند، بلکه این روش‌ها در میان مردان رایج‌تر هستند. اگر به دنبال پاسخ این سؤال هستید که ” برای ریزش مو چی خوبه؟ ” در ادامه به بررسی برخی از انواع داروهای ضد رایزش مو می‌پردازیم.


داروهای ضد ریزش مو

بهترین رویکرد برای درمان ریزش مو، استفاده از داروهای ضد ریزش مو است. این داروها تنوع بالایی دارند و بسته به شرایط فردی و میزان ریزش موها، درمان‌های دارویی متفاوتی توسط متخصص پوست و مو ارائه می‌شود. پزشک با بررسی بیمار و شرایط ریزش مو، تعیین می‌کند که بهترین درمان ریزش مو زنان و مردان باید چه درمانی باشد. داروها گاهی به‌صورت تک و گاهی به‌صورت مکمل با هم تجویز می‌شوند. علاوه‌براین گاهی درمان‌های دارویی در کنار سایر درمان‌ها مدنظر قرار می‌گیرند.

در خصوص آلوپسی آندروژنیک که یک بیماری ژنتیکی و از دلالی اصلی ریزش مو در مردان است، معمولا درمان قطعی وجود ندارد. استفاده از داروهای مکمل و داروهای تقویتی می‌تواند موقعیت موها را بهبود ببخشد و موجب توقف یا کاهش ریزش موها شود. در این شرایط پزشک از بهترین دارو برای جلوگیری از ریزش مو استفاده می‌کند.

داروهای ضد ریزش مو تنوع بالایی دارند. در این لیست داروهای تقویتی مانند قرص‌های آهن، زینک، انواع ویتامین‌ها و سایر مکمل‌ها هم به چشم می‌خورد. برای مثال تجویز بهترین قرص آهن برای ریزش مو می‌تواند به طرز قابل‌توجهی به درمان ریزش مو کمک کند.

انواع داروهای ضد ریزش مو

برای آشنایی بیشتر با تأثیر و کاربرد داروهای ضد ریزش مو، در ادامه برخی از انواع مهم‌ترین داروهایی که برای درمان ریزش مو تجویز می‌شوند را بررسی می‌کنیم. این داروها از نوع خوراکی، تزریقی و مالشی به‌صورت موضعی هستند.

۱٫ ماینوکسیدیل

یکی از اصلی‌ترین داروهای ضد ریزش مو، هم برای مردان و هم برای زنان داروی ماینوکسیدیل ۵% است. به آن ماینوکسیدیل موضعی نیز گفته می‌شود. ماینوکسیدیل به‌عنوان داروهای موضعی (مانند محلول/لوسیون موضعی و فوم) موجود است که ممکن است برای مردان و زنان استفاده شود. این داروی موضعی مستقیماً روی پوست سر اعمال می‌شود.

نحوه عملکرد ماینوکسیدیل ۵% مشخص نیست. معمولاً باید چندین ماه قبل از مشاهده اثر این دارو استفاده شود. اگر درمان با ماینوکسیدیل متوقف شود، روند طاسی معمولا از سر گرفته خواهد شد. موهایی که دوباره رشد کرده‌اند ممکن است سه تا چهار ماه پس از قطع درمان بریزند. این دارو بهترین درمان ریزش مو زنان و مردان است و می‌توان از آن برای موارد مختلف ریزش مو استفاده کرد.

minoxidil for hair loss treatment
ماینوکسیدیل یکی از معروف‌ترین داروهای ضد ریزش مو است که عملکرد خوبی برای درمان این مشکل دارد.

۲٫ داروهای ضد آندروژن

داروهای ضد آندروژن از جمله مهم‌ترین داروهای ضد ریزش مو هم خصوصا در مردان هستند و انواع مختلفی دارند. این داروها معمولا در دسته هورمون‌های مردانه دسته‌بندی می‌شوند. یک داروی ضد آندروژن می‌تواند به درمان ریزش مو در مردان مبتلا به طاسی معمولی مردانه کمک کند و روند ریزش را کُند کند.

آندروژن‌ها هم در مردان و هم در زنان تولید می‌شوند و جز هورمون‌های جنسی محسوب می‌شوند. اما معمولا در مردان سطح بالاتری از این هورمون‌ها ترشح می‌شود و بیشتر عامل ریزش موها در مردان خواهد بود. این داروها که انواع مختلفی دارند، در واقع مهارکننده‌های گیرنده آندروژن هستند و از این طریق باعث جلوگیری از ریزش موها خواهند شد.


۳٫ اسپیرونولاکتون

یکی از داروهای ضد ریزش مو که مصرف زیادی هم برای درمان ریزش مو دارد، اسپیرونولاکتون نام دارد. به آن اسپیرونولاکتون سیستمیک هم می‌گویند و نام تجاری آن آلداکتون است. این دارو در دسته داروهای دیورتیک‌های نگهدارنده پتاسیم و آنتاگونیست‌های گیرنده آلدوسترون قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد این دارو به این صورت است که با کُند‌کردن تولید آندروژن، به جلوگیری از ریزش مو کمک می‌کند و می‌توان آن را یک قرص جلوگیری از ریزش مو در نظر گرفت. این داروها در دسته هورمون‌های جنسی مردانه طبقه‌بندی می‌شوند. کاهش تولید آندروژن می‌تواند پیشرفت ریزش مو ناشی از آلوپسی آندروژنیک را کاهش دهد.


۴٫ داروهای ضد عفونت‌های قارچی

در بسیاری از موارد عفونت‌های پوستی، خصوصا عفونت‌های قارچی عامل اصلی ریزش مو چه در زنان و چه در مردان است. در نتیجه در این حالت برای درمان ریزش مو، به داروهای ضد ریزش مو از نوع داروهای ضدقارچ نیاز است.

این داروها برای درمان عفونت قارچی پوست سر باید به مدت ۶ تا ۱۲ هفته مورداستفاده قرار بگیرند. داروها از نوع خوراکی یا موضعی هستند. داروهای خوراکی تربینافین، ایتراکونازول (اسپورانوکس) و برخی ترکیبات مکمل دیگر برای درمان استفاده می‌شوند. استفاده از شامپوهای حاوی سولفید سلنیوم و کتوکونازول هم می‌تواند برای درمان ریزش مو در اثر عفونت‌های قارچی تجویز شود.


۵٫ داروهای کنترل یائسگی

یائسگی خود یکی از عوامل اصلی ریزش مو در زنانی است که یا یائسه شده‌اند یا اینکه در آستانه یائسگی هستند. دلیل آن هم به‌هم‌خوردن تعادل هورمون‌های جنسی است. در این دوره میزان استروژن کاهش‌ یافته و در مقابل میزان ترشح آندروژن به نسبت افزایش می‌یابد.

از آن‌جایی‌که افزایش آندروژن خود موجب ضعیف‌شدن فولیکول‌ها و ریزش بیشتر موها می‌شود، دسته مهم داروهای ضد ریزش موی مورداستفاده انواع داروهای کنترل‌کننده یائسگی است. این روش درمانی هورمون‌درمانی نامیده می‌شود که در آن پزشک با تجویز برخی قرص‌های هورمونی، سطح ترشح هورمون‌های جنسی را کنترل می‌کند تا مانع از ریزش شدید موها در این دوره شود.

Finasteride for hair loss treatment
فیناستراید یا پروپشیا یکی از مؤثرترین داروهای درمان ریزش مو در موارد طاسی با الگوی مردانه است.

۶٫ فیناستراید یا پروپشیا

این دارو هم به‌صورت اختصاصی برای درمان طاسی با الگوی مردانه مورداستفاده قرار می‌گیرد. این دارو از جمله داروهای ضد ریزش مویی است که به‌صورت قرص خوراکی در دسترس است و فقط هم برای مردان استفاده می‌شود. البته ممکن است برای زنان هم تجویز شود، اما مصرف آن محدودیت‌های زیادی دارد. خصوصا زنان باردار نباید از این دارو به‌عنوان داروهای ضد ریزش موی خود استفاده کنند.

نحوه عملکرد این قرص به این صورت است که با جلوگیری از تبدیل هورمون تستوسترون به هورمون دیهیدروتستوسترون عمل می‌کند. این دارو این کار را با مهار آنزیم ۵ – آلفا ردوکتاز در فولیکول‌های مو انجام می‌دهد.

دیهیدروتستوسترون باعث کوچکشدن فولیکول‌های مو می‌شود و بقای موهای سالم را سخت می‌کند. در نتیجه این دارو با مسدودکردن تولید آنها باعث می‌شود تا فولیکول‌های مو اندازه‌ای طبیعی داشته باشند. معمولا سه تا شش ماه استفاده مداوم از فیناسترایدT قبل از مشاهده هرگونه اثری لازم است. اگر درمان متوقف شود، معمولا طی شش تا دوازده ماه روند طاسی ازسرگرفته می‌شود.

در خصوص مصرف این دارو البته محدودیت‌هایی وجود دارد و در بیماری‌هایی مانند نارسایی کبد، احتمال بارداری شریک جنسی، سرطان‌های پروستات و سرطان سینه در مردان باید محتاط بود.


۷٫ آنترالین

یکی دیگر از داروهای ضد ریزش مو، آنترالین نام دارد. این دارو برای درمان پسوریازیس طولانی‌مدت مورداستفاده قرار می‌گیرد و ازاین‌رو می‌توان آن را درمانی برای ریزش موی ناشی از پسوریازیس در نظر گرفت. انترالین یک نسخه مصنوعی از یک ماده طبیعی است که در یک درخت وجود دارد. این ترکیب فاقد مواد کورتیکواستروئیدی است. عملکرد آن کاهش رشد سلول‌های پوستی است.


۸٫ قرص هیرویت

یکی از داروهای ضد ریزش موی مؤثر، قرص‌های خوراکی است که به‌صورت داروهای مکمل مورداستفاده قرار می‌گیرند. این ترکیبات حاوی مواد مغذی رشد فولیکول‌های مو و ترکیبی از بهترین ویتامین‌ها برای رشد موها هستند. قرص هیرویت یکی از این داروها است که به تغذیه فولیکول‌های مو، کمک به رشد آنها و افزایش دوام و استحکام تارهای مو کمک می‌کند. این داروی مکمل را به‌عنوان درمانی جهت جلوگیری از ریزش مو در نظر می‌گیرند. قرص هیرویت در واقع یک قرص ریزش موی بسیار مؤثر است.

hairvit for hair loss treatment
هیرویت یکی از داروهای مؤثر برای درمان ریزش مو و مجموعه‌ای بهترین ویتامین‌ها برای تقویت مو است.

۹٫ قرص پاورفیت

این ترکیب دارویی هم یک قرص جلوگیری از ریزش مو است و یکی از درمان‌های اصلی ریزش مو در زنان و مردان است. این ترکیب از عصاره قارچ خشک تهیه شده‌است و دارای اسیدآمینه‌های ضروری به همراه قندهای مهم برای بدن هستند. بسیاری این دارو را به‌عنوان بهترین قرص ضد ریزش مو می‌شناسند.

اما نکته مهم در خصوص این قرص در لیست داروهای ضد ریزش مو این است که این دارو دارای ترکیبات مهمی برای رشد و تقویت موهاست. از پروتئین‌ها گرفته تا انواع مواد معدنی مهم مانند سلنیوم، انواع ویتامین‌ها مانند ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین دی، بیوتین و ترکیبات مغذی دیگر مانند کلسیم و آهن از مهم‌ترین ترکیبات موجود در این قرص ضد ریزش موی مؤثر و پرکاربرد هستند.


۱۰٫ کتوکونازول

یکی دیگر از داروهای ضد ریزش مو، داروی کتوکونازول است. کتوکونازول که به‌عنوان یک درمان موضعی با نسخه در دسترس است، در حال حاضر برای درمان عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. این دارو تولید تستوسترون و سایر آندروژن‌ها توسط غده فوق‌کلیوی و اندام‌های تناسلی (در زنان، تخمدان‌ها) را مهار می‌کند و از این طریق می‌تواند در درمان ریزش مو مؤثر باشد.

این اثرات ضد آندروژنی را می‌توان برای کمک به درمان ریزش مو استفاده کرد. شامپو Nizoral حاوی ۲% کتوکونازول است و نه‌تنها برای درمان بیماری‌های پوست سر، بلکه در ترکیب با سایر درمان‌های آلوپسی آندروژنیک نیز تجویز می‌شود. ترکیب ۱٪ آن هم در حال حاضر بدون‌نسخه در دسترس است. اما ممکن است به اندازه نسخه ۲٪ مؤثر نباشد. عوارض جانبی قابل‌توجهی در خصوص استفاده از کتوکونازول وجود ندارد.


۱۱٫ کورتیکو استروئید

دسته دیگر داروهای ضد ریزش مو، کورتیکواستروئیدها هستند. این داروها خصوصا برای کنترل و مدیریت ریزش موی ناشی از آلوپسی آره آتا مورداستفاده قرار می‌گیرند. این داروها به‌صورت تزریقی مصرف می‌شوند و می‌توانند به‌صورت هرچند موقتی به رشد مجدد موها کمک کنند.

با تزریق کورتیکواستروئیدها به محل ریزش موها، رشد موها در این نواحی تحریک می‌شود و ممکن است این درمان برای ریزش موی سکه‌ای مناسب باشد. البته این تزریق ممکن است یک سری عوارض جانبی هم داشته باشد که از جمله آن می‌توان به افزایش خطر عفونت، سردرد، درد مفاصل و واکنش‌های محل تزریق اشاره کرد. در برخی موارد که ریزش مو شدید است، برای درمان ریزش مو خصوصا ریزش موی سکه‌ای از کورتیکواستروئیدهای خوراکی و پالسی هم استفاده می‌شود.

files_products
مولتی ویتامین مواد مورد نیاز مو را تأمین می‌کند و از این طریق به تقویت موها کمک می‌کند.

۱۲٫ مولتی ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو

در مواردی که فرد دچار ریزش موی شدید می‌شود، خصوصا زمانی‌که این ریزش به دلیل استرس، سبک زندگی، شرایط محیطی و تغذیه نامناسب است، در کنار بسیاری از داروهای ضد ریزش مو، انواع مولتی ویتامین‌ها هم تجویز می‌شود.

ترکیبات مولتی ویتامین حاوی ترکیبات بسیار ضروری برای رشد و تقویت موها و سلامت تارهای مو است و به جلوگیری از ریزش موها کمک زیادی می‌کند. ویتامین‌های B، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین D و غیره به همراه مواد معدنی ضروری و مهم از جمله زینک، از شاخص‌ترین ترکیبات مشاهده‌شده در مکمل‌های مولتی ویتامین است. ترکیبات و فرمولاسیون مکمل‌های مولتی ویتامین ممکن است از برندی تا برند دیگر متفاوت باشد و هر یک محتویات به‌خصوصی داشته باشد. بااین‌حال معمولا بسته به شرایط فرد، پزشک متخصص بهترین مکمل مولتی ویتامینی را برای درمان ریزش مو تجویز خواهد کرد. کپسول‌های مولتی ویتامین را می‌توان به‌عنوان قرص جلوگیری از ریزش مو هم مصرف کرد.


۱۳٫ قرص آهن

آهن به گلبول‌های قرمز کمک می‌کند تا اکسیژن را به سلول‌های بدن منتقل کنند. این ماده معدنی مهمی برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله رشد مو است و ازاین‌رو کمبود آهن به‌تنهایی می‌تواند یکی از اصلی‌ترین دلایل ریزش مو، خصوصا در زنان باشد. در دوران قاعدگی معمولا زنان به‌شدت دچار کمبود آهن می‌شوند و همین امر روند ریزش موی آنها را تسریع خواهد کرد.

غذاهای سرشار از آهن عبارت‌اند از صدف، تخم‌مرغ، گوشت قرمز، اسفناج و عدس. بااین‌حال در بسیاری از مواقع کمبود آهن را نمی‌توان تنها با مصرف مواد غذایی طبیعی جبران کرد. خصوصا برای درمان ریزش مو، باید آهن به‌صورت قرص خوراکی مورداستفاده قرار بگیرد. ازاین‌رو قرص آهن را هم می‌توان به‌عنوان یکی از داروهای ضد ریزش مو یا قرص جلوگیری از ریزش مو در نظر گرفت. پزشک متخصص با تجویز بهترین قرص آهن برای ریزش مو، می‌تواند روند ریزش را کند و حتی متوقف کند.

[alert btn_link=”https://doctoreto.com” btn_text=”مشاوره با پزشک”]توجه: مطلبی که مطالعه می‌کنید صرفا جنبه‌ی افزایش آگاهی دارد و به هیچ وجه جایگزین توصیه‌های پزشک نیست. برای مصرف دارو، آگاهی از عوارض جانبی، تداخل دارویی و موارد مرتبط دیگر لازم است حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.[/alert]

۱۴٫ سایمتیدین

سایمتیدین با نام تجاری تاگامت متعلق به دسته‌ای از مسدود کننده‌های هیستامین است که عمدتاً برای درمان زخم‌های گوارشی استفاده می‌شود. عمل انسداد هیستامین از تولید اسید اضافی توسط معده جلوگیری می‌کند و به بدن اجازه می‌دهد تا زخم را درمان کند. یکی از کاربردهای دیگر سایمیتیدین، استفاده به‌عنوان یکی از داروهای ضد ریزش مو است. سایمتیدین همچنین دارای اثر ضد آندروژنی نسبتاً قدرتمندی است و نشان داده‌شده‌است که دی‌هیدروتستوسترون را از اتصال به محل‌های گیرنده فولیکول مسدود می‌کند.

سایمتیدین برای درمان رشد موهای زائد صورت (هیرسوتیسم) در زنان هم استفاده شده است و نتایج امیدوارکننده‌ای در مطالعات زنان مبتلا به آلوپسی آندروژنیک نشان داده‌است و یکی از بهترین داروها برای درمان ریزش مو زنان است. دوزهای بالایی برای دستیابی به نتایج مطلوب موردنیاز است؛ بنابراین مردان نباید برای درمان ریزش موی خود از سایمتیدین استفاده کنند، زیرا ممکن است اثرات زنانه از جمله عوارض جانبی نامطلوب جنسی را در آنها داشته باشد.


۱۵٫ سایپروترون استات

یکی دیگر از انواع داروهای ضد ریزش مو، سایپروترون استات نام دارد. سایپروترون استات برای کاهش میل جنسی بیش‌از‌حد در مردان و برای درمان پرخاشگری جنسی شدید استفاده می‌شود. همچنین برای هیرسوتیسم (رشد موهای زائد) شدید در زنان در سنین باروری و برای درمان آلوپسی آندروژنیک در زنان هم این دارو تجویز می‌شود. سایپروترون استات اثرات خود را با مسدودکردن اتصال دی‌هیدروتستوسترون (DHT) به گیرنده‌های آن اعمال می‌کند.

سایپروترون استات در ایالات متحده استفاده نمی‌شود و پزشکان آن را یکی از آخرین راه‌حل‌ها برای درمان ریزش موی زنانه می‌دانند، زیرا ممکن است سمیت آن و عوارض جانبی طولانی‌مدتی که دارد، موجب ایجاد تأثیرات نامطلوبی روی زنان شود. مانند هر دارویی، عوارض جانبی غیر از موارد ذکر شده در برگه‌ی راهنما هم ممکن است رخ دهد. اگر متوجه یک عارضه جانبی غیرعادی یا آزاردهنده شدید، حتما باید با پزشک معالج تماس گرفت. مصرف این دارو بدون تجویز و نظر پزشک ممنوع است.

داروهای زیادی برای درمان ریزش مو وجود دارد که در انتخاب آنها باید علت ریزش مو، شرایط فیزیکی و جنسیت را در نظر گرفت، پس خودسرانه از آنها استفاده نکنید.

۱۶٫ استروژن و پروژسترون

دسته دیگر روش‌های درمانی و انواع داروهای ضد ریزش مو، خصوصا برای درمان ریزش مو در زنان، داروهای استروژن و پروژسترون است. این ترکیبات هم به‌صورت قرص و هم به‌صورت کرم در دسترس‌اند. این ترکیبات می‌توانند یک درمان مؤثر برای رفع مشکل ریزش موی ناشی از آلوپسی آندروژنیک در زنان باشند. خصوصا در زنانی که به‌دنبال یائسگی دچار ریزش مو می‌شوند یا به دلیل کمبود و اختلال هورمون‌های استروژن و پروژسترون دچار ریزش مو هستند، این روش درمانی می‌تواند مؤثر باشد.


۱۷٫ داروهای ضدبارداری برای درمان ریزش مو

از آن جایی که قرص‌های ضدبارداری تولید آندروژن‌های تخمدانی را کاهش می‌دهند، می‌توان از آنها برای درمان آلوپسی آندروژنیک زنان استفاده کرد. در نتیجه اگر به دنبال یک قرص برای ریزش مو زنان باشیم، داروهای ضدبارداری می‌توانند مدنظر قرار بگیرند. بااین‌حال، به‌خاطر داشته باشید که احتیاطات یکسانی باید رعایت شود که آیا یک زن از قرص‌های ضدبارداری صرفا برای جلوگیری از بارداری استفاده می‌کند یا برای درمان طاسی الگوی زنانه.

به‌عنوان‌مثال، افراد سیگاری‌ ۳۵ ساله و بالاتر که قرص ضدبارداری مصرف می‌کنند در معرض خطر بیشتری برای لخته‌شدن خون و سایر بیماری‌های جدی هستند. در نتیجه باید در مصرف این دست از داروهای ضد ریزش مو مسائل زیادی را در نظر گرفت؛ بنابراین خودسرانه اقدام به مصرف داروهای ضدبارداری برای درمان ریزش مو نکنید.

برای مصرف این داروها تحت‌نظر پزشک جهت درمان ریزش مو، باید حتما تاریخچه پزشکی و شیوه زندگی خود را به‌طور‌ کامل با پزشک در میان بگذارید. قرص‌های ضدبارداری فرمول‌های هورمونی مختلفی دارند و پزشک می‌تواند تعیین کند که کدام یک برای نیازهای خاص شما مناسب است و در صورت لزوم قرص‌ها را عوض کند تا از نظر فیزیکی و احساسی با فرمولاسیون داروی مورداستفاده راحت باشید.

برای درمان ریزش مو فقط باید از قرص‌های ضدبارداری با شاخص آندروژن پایین استفاده کرد. قرص‌های ضدبارداری با شاخص آندروژن بالا ممکن است باعث افزایش ریزش مو شود. در خصوص استفاده از قرص‌های ضدبارداری به‌عنوان داروهای ضد ریزش مو، درنظرگرفتن علل بروز ریزش مو در زنان اهمیت بسیار زیادی دارد.

Anti hair loss drugs
داروهای ضد بارداری تولید آندروژن تخمدانی را کاهش می‌دهند و برای درمان آلوپسی آندروژنیک در زنان مؤثر است.

۱۸٫ سیپروترون استات با اتینیل استرادیول

دسته دیگر از داروهای ضدبارداری که به‌عنوان داروهای ضد ریزش مو استفاده می‌شوند، ترکیبی از سیپروترون استات با اتینیل استرادیول هستند. این قرص‌های ضدبارداری که با نام‌های تجاری Diane 35 و Diane 50 فروخته می‌شوند، در اروپا برای درمان آلوپسی آندروژنیک زنان تجویز می‌شوند. البته این داروها در برخی کشورها مانند ایالات متحده استفاده نمی‌شوند.

همان‌طور که گفته شد، این دارو ترکیبی از سیپروترون و استرادیول، یک استروژن است. دایان ۳۵ و دایان ۵۰ هر دو حاوی ۲ میلی‌گرم سیپروترون هستند. دایان ۳۵ حاوی ۰٫۰۳۵ میلی‌گرم استرادیول است، درحالی‌که دایان ۵۰ حاوی ۰٫۰۵۰ میلی‌گرم از این ترکیب است.

آنها با مسدودکردن برخی از عملکردهای هورمون‌های مردانه که معمولا در زنان هم وجود دارد، عمل می‌کنند. اگر چه ممکن است این دارو در عرض یک سال ریزش مو را متوقف کند و باعث رشد مجدد مو شود، اما برای حفظ رشد مجدد و از‌بین‌بردن ریزش مو باید به طور مداوم از آنها استفاده شود. عوارض جانبی احتمالی این دارو شامل حساسیت سینه، سردرد و کاهش میل جنسی است.


۱۹٫ قرص بیوتین برای ریزش مو

بیوتین ویتامینی است که به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، سیب‌زمینی، تخم‌مرغ، پیاز و جودوسر وجود دارد. این ترکیب برای رشد مناسب موها و جلوگیری از ریزش مو بسیار ضروری است. در مواردی که ریزش مو شدید است یا فرد با کمبود شدید این ویتامین مواجه است، از مکمل‌های بیوتین برای رفع ریزش مو استفاده می‌شود.

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف مکمل‌های بیوتین خوراکی ممکن است ریزش مو را کاهش دهد. اما بیشتر تحقیقات در زنان انجام شده‌است و باید این بررسی‌ها بیشتر شود. در مواردی بیوتین را به‌عنوان بهترین قرص ویتامین برای ریزش مو در نظر می‌گیرند. در کل ویتامین‌های مختلفی از جمله بیوتین در لیست داروهای ضد ریزش مو قرار می‌گیرد.


۲۰٫ تزریق پلاسمای حاوی پلاکت

یکی از درمان‌های بسیار مهم و مؤثر در کنار داروهای ضد ریزش مو، تزریق پلاسمای حاوی پلاکت یا PRP است. این روش درمانی می‌تواند به کاهش ریزش موها و جلوگیری از ریزش مو کمک کند. در این روش از خود فرد خون گرفته می‌شود و با جداسازی پلاسمای غنی از پلاکت، این ترکیب درمانی را به بخش آسیب‌دیده تزریق می‌کنند. به‌این‌ترتیب می‌توان به ترمیم بافت‌ها، تقویت رشد موها و افزایش استحکام و تراکم موها کمک کرد.

PRP therapy
درمان با پلاسمای غنی از پلاکت روش خوبی برای درمان ریزش مو در کنار داروهای دیگر است.

قرص‌های ویتامین ضد ریزش و تقویت مو

یک سری از داروهای ضد ریزش مو، انواع قرص‌های ویتامینی است که از آنها به‌عنوان داروی ضد ریزش مو و تقویت موها استفاده می‌شود. این داروها هم تنوع بالایی دارند و از آنها در موارد مختلف و برای درمان ریزش مو در زنان و مردان استفاده می‌شود. برخی از آنها را در زیر بررسی می‌کنیم:

۱٫ قرص پرفکتیل اورجینال ویتابیوتیکس

این قرص یکی از داروهای ضد ریزش موی ویتامینی است که محصول کشور انگلستان است. در این دارو حداقل ۲۸ ترکیب مغذی موجود است که می‌تواند به بهبود رشد موها و تقویت آنها کمک کند. وجود بیوتین و سلنیوم در آنها به داشتن موهایی طبیعی کمک می‌کند. این دارو یکی از بهترین مکمل‌های زیبایی پوست و مو در بریتانیا است. تأثیرات این ترکیب دارویی در مراقبت از سلامتی پوست و مو بی‌نظیر است.


۲٫ کپسول رجوا درمکس پارس حیان

این ترکیب ویتامینی در لیست داروهای ضد ریزش مو قرار می‌گیرد و عملکرد آن در راستای تقویت رشد و استحکام تارهای مو است. کلاژن یکی از اصلی‌ترین ترکیبات تشکیل‌دهنده این کپسول ضد ریزش مو بوده که یک ماده حیاتی برای رشد و تقویت پوست و مو محسوب می‌شود.

وجود هیالورونیک اسید به همراه سیستئین می‌تواند به آب‌رسانی پوست و مو کمک کند و از این طریق موجب سلامت بیشتر تارهای مو می‌شود. درخشش بیشتر موها، افزایش ضخامت تارهای مو و جلوگیری از ریزش آنها از مهم‌ترین تأثیراتی است که مصرف این کپسول به دنبال خواهد داشت.


۳٫ کپسول فورس کپ منز (مردانه) ناتیریس

این ترکیب را می‌توان به‌عنوان یک مکمل ویتامینی مؤثر برای آقایان در نظر گرفت که به تقویت و استحکام تارهای موی آنها کمک می‌کند. همچنین این کپسول‌ها می‌توانند به پرپشت شدن موهای آقایان هم کمک زیادی کنند و از طرفی به‌عنوان راهکاری جهت جلوگیری از ریزش موها مدنظر قرار بگیرند. ترکیبات معدنی مختلف از جمله زینک، انواع ویتامین‌های ضروری مانند بیوتین و ترکیبات سیلیکونی مهم‌ترین ترکیبات تشکیل‌دهنده این کپسول‌هاست. کارایی این کپسول در مهار دی هیدروتسترون می‌تواند درست مانند داروهای ضد ریزش مو عمل کند.


۴٫ کپسول فورس کپ وومنز (زنانه) ناتیریس

درست مانند نمونه مردانه، این کپسول را می‌توان در لیست داروهای ضد ریزش موی زنان قرار داد. این کپسول‌ها هم برای تقویت موها و جلوگیری از سفید‌شدن آنها و هم برای جلوگیری از ریزش موی زنان می‌توانند مورداستفاده قرار بگیرند. باز هم ترکیبات ضروری رشد و تقویت موها مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی در این کپسول‌ها مورداستفاده قرار گرفته است. ترکیب منحصربه‌فرد این کپسول‌ها، ترکیب گیاهی سائوپالمتو است که می‌تواند به جلوگیری از ریزش موی ناشی از به‌هم‌ریختگی هورمونی در زنان کمک کند.

hair loss vitamins
محصولات زیادی بر پایه ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد که فورس کپ یکی از بهترین‌ها در این زمینه است.

۵٫ قرص فولیکوژن اروند فارمد

یکی دیگر از مکمل‌های مؤثر برای درمان ریزش مو در افراد، قرص فولیکوژن اروند فارمد است. این دارو هم در دسته داروهای ضد ریزش مو و از نوع ویتامین‌های ضد ریزش است. ترکیبی متشکل از انواع ویتامین‌های ضروری و ترکیبات معدنی مهم که همگی برای تقویت رشد موها، جلوگیری از ریزش مو و افزایش استحکام آنها مفیدند. ترکیباتی مانند سیستئین، فولیک‌اسید، سلنیوم، زینک و بیوتین از مهم‌ترین ترکیبات تشکیل‌دهنده این کپسول‌ها هستند.


۶٫ کپسول ساپلاس مدز سینره

این کپسول‌ها را به‌عنوان مکمل‌های مولتی ویتامینی می‌شناسند. آنها هم برای تقویت رشد ناخن‌ها و هم برای رشد موها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این ترکیب در لیست داروهای ضد ریزش مو قرار دارد و بسیاری از متخصصان پوست و مو آن را برای کمک به تقویت رشد موها، افزایش حجم مو و جلوگیری از ریزش موها تجویز می‌کنند.


۷٫ کپسول درموبلا گلدن لایف

این کپسول‌ها می‌توانند به‌عنوان لاین مراقبتی از پوست و مو و ناخن مدنظر قرار بگیرند. آنها را به‌عنوان یکی از داروهای ضد ریزش مو می‌شناسند که می‌تواند به تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش مو کمک کند. ازاین‌رو این کپسول‌ها را به‌عنوان قرص جلوگیری از ریزش مو هم در نظر می‌گیرند و از آنها برای افزایش سلامت و درخشندگی موها استفاده می‌کنند. ویتامین‌های E، C، A و بیوتین مهم‌ترین ترکیبات تشکیل‌دهنده این کپسول تقویتی است.


۸٫ کپسول هیرویت هلث اید

این ترکیب تقویتی یکی از گزینه‌های مهم در لیست داروهای ضد ریزش مو بوده و می‌توان آن را هم برای تقویت رشد موها و هم برای جلوگیری و حتی درمان ریزش مو مورد استفاده قرار داد. این کپسول‌ها منبع غنی از ویتامین‌های ضروری و اسیدآمینه‌های مهم برای بدن هستند. در نتیجه می‌توانند به افزایش رشد موها کمک کنند و موجب حجیم و ضخیم‌شدن تارهای مو شوند. همچنین به داشتن موهایی سالم‌تر و درخشان‌تر هم کمک می‌کنند. نقش نهایی آنها برای درمان ریزش مو، خصوصا ریزش موی ناشی از تغذیه نامناسب یا استرس است. می‌توان این کپسول را به‌عنوان یکی از داروها و قرص ضد استرس برای ریزش مو هم در نظر گرفت.


داروهای ضد ریزش مو گیاهی

دسته دیگر داروهای ضد ریزش مو، انواع داروها و درمان‌های گیاهی است که تأثیر بسیاری از آنها در تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش مو تأیید شده‌است. ترکیباتی مانند انواع روغن‌های گیاهی مفید می‌تواند به تقویت رشد موها و جلوگیری از ریزش آنها کمک زیادی کند.

از جمله مهمترین و مؤثرترین ترکیباتی که به‌عنوان داروهای ضد ریزش موی گیاهی از آنها استفاده می‌شود عبارت‌اند از:

  • روغن نارگیل، زیتون، آویشن، و نعنا
  • دانه‌های شنبلیله
  • گزنه
  • آب پیاز
  • ماسک جوانه گندم
  • چای سبز
  • آلوئه‌ورا
  • روغن درخت نخل اره‌ای
  • تخم‌مرغ
  • روغن اسطوخودوس.
hair growth herbs
داروها و ترکیبات گیاهی زیادی وجود دارد که برای جلوگیری از ریزش مو و درمان آن بسیار مؤثرند.

محصولات بهداشتی برای جلوگیری از ریزش مو

دسته دیگر ترکیباتی که می‌توانند در کنار داروهای ضد ریزش مو مورداستفاده قرار بگیرند، انواع محصولات بهداشتی بدن وجود دارند که در مراقبت از پوست و مو نقش مهمی دارند. به یاد داشته باشید که یکی از عوامل ریزش مو یا بسیاری از دیگر مشکلات مو استفاده از محصولات نامناسب است. محصولات بهداستی مختلفی برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو و یا تحریک رشد مجدد مو وجود دارد. این ترکیبات شامل انواع شامپوهای ضد ریزش مو و ماسک‌های موی تقویتی هستند.

۱٫ شامپوهای ضد ریزش مو

شامپوهای ضد ریزش مو می‌توانند به تقویت ریشه موها و افزایش رشد آنها کمک زیادی کنند. خصوصا زمانی‌که آنها را در لیست مراقبت‌های روزانه مو قرار دهید. بهترین شامپوهای ضد ریزش مو، شامپوهای فاقد سولفات هستند. در شامپوهای ضد ریزش مو از انواع ویتامین‌ها، ترکیبات مغذی رشد مو، آهن و عصاره‌های گیاهی نیز استفاده می‌شود. از بهترین برندهای ایرانی تولیدکننده شامپوهای ضد ریزش می‌توان به شامپوهای ضد ریزش سریتا با قیمت حدودی ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان، شامپوی ضد ریزش موی سینره با قیمت حدودی ۴۰ هزار تومان، شامپوی ضد ریزش موی فولیکا با قیمت تقریبی ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان اشاره کرد و البته لیستی طولانی از بهترین شامپوهای ضدریزش مو خارجی وجود دارد که همه‌ی آنها در اینجا نمی‌گنجند.


۲٫ روغن‌های ضد ریزش مو

روغن‌های درمانی برای ریزش موها هم تنوع بالایی دارند. اکثر آنها از ترکیبات طبیعی مانند روغن زیتون، روغن نارگیل یا روغن رزماری تهیه می‌شوند. استفاده آنها به‌صورت موضعی و ماساژ پوست سر با آنها می‌تواند به درمان ریزش مو کمک زیادی کند. روغن آرگان یکی از اصلی‌ترین ترکیبات مورداستفاده برای تقویت رشد موهاست. روغن آرگان بیو و روغن پنتن از جمله بهترین روغن‌های مو موجود برای درمان ریزش مو هستند.


۳٫ ماسک‌های ضد ریزش مو

ماسک‌های مو هم چه از نوع خانگی و چه از نوع آماده موجود در بازار می‌توانند در کنار درمان‌ها و داروهای ضد ریزش مو، برای تقویت رشد موها مورداستفاده قرار بگیرند. انواع ماسک‌های کراتینه مو، ماسک‌های پروتئینه و ویتامینه مخصوص ریزش مو و غیره همگی برای درمان و کنترل ریزش موها مورداستفاده قرار می‌گیرند. این ماسک‌ها برای آب‌رسانی و ترمیم موهای آسیب‌دیده مورداستفاده قرار می‌گیرند.

ماسک موی لورآل یکی از بهترین انواع ماسک‌های تقویت‌کننده موی سر است که هم برای تقویت رشد آنها و هم به‌منظور جلوگیری از ریزش موها مورداستفاده قرار می‌گیرد. قیمت این ماسک‌ها چیزی بین ۱۳۰ هزار تومان تا ۱۷۰ هزار تومان متغیر است. ماسک موی فولیکا هم می‌تواند به ترمیم موخوره و آب‌رسانی موها کمک کرده و مانع ریزش آنها شود. قیمت این ماسک‌ها در محدوده ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان است. دیگر برندها شامل ماسک موی هربال اسنس، ماسک موی بایولاژ هیدراسورس و ماسک موی پنتن می‌شوند.

anti hair loss products
محصولات بسیار متنوعی برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو وجود دارد، شامل شامپوها، ماسک مو، سرم و مو و غیره.

بهترین دارو برای پرپشت شدن ریش

آلوپسی آره آتا یکی از انواع حالت‌های ریزش مو بوده که در بخش‌های مختلف بدن از جمله صورت ممکن است اتفاق بیفتد. درصورتی‌که آلوپسی در صورت باشد، موجب ریزش ریش می‌شود. ازاین‌رو بخش مهمی از داروهای ضد ریزش مو، داروهایی است که برای درمان و جلوگیری از ریزش ریش تجویز می‌شوند.

داروها و روش‌های درمانی متفاوتی وجود دارد. برخی بهترین دارو برای درمان ریزش ریش را داروی ماینوکسیدیل می‌دانند. کورتیکواستروئیدها هم دسته دیگر داروهایی هستند که برای درمان ریزش ریش و تقویت رشد آنها تجویز می‌شود. از این داروهای تزریقی می‌توان برای پرپشت کردن ریش‌ها استفاده کرد. آنترالین و داروی دیفن سپیرون هم از دیگر داروهای مورداستفاده برای درمان ریزش ریش و پرپشت شدن آنها هستند.


مراقبت از مو

داروهای ضد ریزش مو می‌توانند هم به درمان ریزش موها کمک کنند و هم مانع ریزش مجدد آنها شوند. بااین‌حال در کنار درمان‌های تخصصی و داروهای موجود، به یک روتین مراقبت از مو خوب و دقیق هم نیاز است. روش‌های مختلفی برای مراقبت از مو وجود دارد و بهترین شیوه انتخاب یک روتین مراقبت روزانه از موها بر اساس جنس و ساختار آنهاست.

شست‌وشوی مداوم موها با یک شامپوی مناسب، عدم استفاده از ابزارهای حرارتی با دمای بالا و روی موهای خیس، استفاده از ماسک موی تقویتی مناسب موها، جلوگیری از موخوره در موها و کنترل چربی و شوره سر از مهم‌ترین روش‌های مراقبت از مو است که می‌توان از آنها برای تقویت رشد موها و افزایش سلامتی و استحکام تارهای مو استفاده کرد.


برای درمان ریزش مو به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

برای بسیاری از درمان‌های ریزش مو مراجعه به متخصص پوست و مو ضرورت دارد. خصوصا مصرف بسیاری از داروهای ضد ریزش مو باید حتما تحت‌نظر پزشک متخصص باشد و مصرف سرخود آنها اصلا مجاز نیست. متخصص پوست و مو با بررسی نشانه‌های ریزش و بررسی شرایط فرد، بهترین روش درمانی را ارائه می‌دهد. تجویز برخی از داروها هم مانند قرص ضد استرس برای ریزش مو، ممکن است به مراجعه به سایر متخصصان نیاز داشته باشد. متخصص تغذیه، متخصص بیماری‌های غدد و روانشناسان هم می‌توانند در زمینه درمان ریزش مو کمک کنند.

نتیجه‌گیری و راهنمای مراجعه به پزشک

ریزش مو یکی از مشکلات اصلی مو در مردان و زنان است که علل بسیار متنوعی دارد. همچنین درمان‌های مختلفی برای این مشکل وجود دارد. از داروهای ضد ریزش مو گرفته تا کاشت مو و دیگر روش‌های تقویت مو مثل PRP و مزوتراپی. استفاده از داروهای ضد ریزش مو یکی از مهمترین روش‌های درمان مشکل ریزش مو در آقایان و خانم‌ها است.

داروهای ضد ریزش مو تنوع بالایی دارند، اما قطعا همه آنها برای تمام افراد مناسب نیستند. برای درمان ریزش موی سکه‌ای نوعی از داروها مناسب است و برای درمان ریزش موی ناشی از استرس یا آلوپسی آندروژنیک هم نوع دیگری از درمان مناسب است. برخی از این داروها تنها با نسخه‌ی پزشک قابل فروش هستند و برخی از آنها را بدون نسخه هم می‌توان تهیه کرد.

تجویز داروهای ضد ریزش مو باید حتما توسط پزشک متخصص و با بررسی‌های دقیق صورت بگیرد. پزشک بعد از بررسی عوامل و نشانه‌ها، بهترین درمان ریزش مو زنان و مردان را ارائه خواهد کرد. درمان‌های مختلف در کنار داروهای متعدد موجود می‌تواند به درمان و کنترل ریزش موها کمک کند.

برای درمان مشکل ریزش مو باید به متخصص پوست و مو مراجعه کنید، اما همه می‌دانیم که هر پزشکی بهترین درمان را برای شما انجام خواهد داد. برای پیداکردن بهترین متخصص پوست و مو و زیبایی به وب‌سایت داروباکس مراجعه کنید. در داروباکس علاوه بر پیداکردن بهترین پزشکان می‌توانید به‌راحتی و فقط با چند کلیک نوبت بگیرید و یا از خدمات مشاوره آنلاین و تلفنی با پزشکان استفاده کنید.

داروباکس مراقب سلامتی شماست!