چه نوع کرم ضد آفتابی را باید استفاده کنید؟

شاید از خودتان بپرسید در میان انواع و اقسام کرم‌ها بهترین کرم ضد آفتاب کدام است؟ آکادمی درماتولوژی آمریکا یک ضد آفتاب خوب را با ویژگی‌های زیر تعریف می‌کند:

  • طیف گسترده باشد و از پوست در برابر اشعه‌های UVA و UVB محافظت کند،
  • دارای spf 30 یا بالاتر باشد،
  • در برابر آب مقاوم باشد.

ضدآفتاب‌هایی که ویژگی‌های فوق را داشته باشند از پوست شما در مقابل آفتاب سوختگی، پیری زودرس پوست و سرطان پوست محافظت می‌کند. با این حال، بهترین ضد آفتاب به تنهایی نمی‌تواند به طور کامل از پوست شما محافظت کند.

علاوه بر استفاده از ضد آفتاب چگونه می توانیم از پوست‌مان محافظت کنیم؟

  • در صورت امکان، هنگام بیرون رفتن از خانه در سایه راه بروید؛ به یاد داشته باشید که اشعه‌های خورشید بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعدازظهر بسیار قوی هستند. اگر سایه‌تان از شما کوتاه‌تر است حتما به دنبال سایه‌ باشید.
  • خودتان را در مقابل نور خورشید با لباس محافظت کنید. در صورت لزوم از بلوز‌های آسین بلند و سبک وزن، شلوار، کلاه آفتاب‌گیر و عینک آفتابی استفاده کنید.
  • در نزدیکی آب، برف و شن و ماسه احتیاط بیشتری به خرج دهید، زیرا آنها می‌توانند اشعه‌های مضر خورشید را منعکس کنند و احتمال بروز آفتاب‌سوختگی را افزایش ‌دهند.
  • ویتامین D را در برنامه غذایی خود بگنجانید و آن را از طریق رژیم غذایی سالمی دریافت کنید که شامل مکمل‌های ویتامین است. برای دریافت ویتامین D در مقابل نور خورشید قرار نگیرید.
    از تخت‌های برنزه‌ کننده پوست دوری کنید. اشعه فرابنفش خورشید و دستگاه‌های برنزه کننده می‌توانند باعث سرطان پوست و ایجاد چین‌ و چروک‌ روی پوست شوند. اگر می‌خواهید پوست خود را برنزه کنید از محصولات آرایشی مخصوص این کار استفاده کنید؛ اما همچنان استفاده از ضد آفتاب را فراموش نکنید.

 

از چه مقدار کرم ضد آفتاب استفاده کنیم؟

اگر می‌خواهید بدانید که هر بار از چه مقدار کرم ضد آفتاب باید استفاده کرد و در چه فواصل زمانی باید آن را تجدید کنید، نکات زیر را بخوانید:

اغلب افراد ۲۵ تا ۵۰ درصد از مقدار توصیه شده کرم ضدآفتاب را استفاده می‌کنند.

برای پوشاندن تمام پوست‌تان که در معرض نور خورشید قرار دارد، از مقدار کافی ضدآفتاب استفاده کنید. اغلب بزرگسالان حدود ۳۰ گرم کرم، معادل پر شدن یک لیوان کوچک، برای پوشاندن تمام بدن‌شان نیاز دارند.

فراموش نکنید که به قسمت‌های بالای پا، گردن، گوش‌ها و بالای سرتان هم کرم ضدآفتاب بزنید.

۱۵ دقیقه قبل از خارج شدن از منزل، به پوست خود درحالی که خشک است ضد افتاب بزنید.

همچنین لب‌های شما ممکن است دچار سرطان پوست شوند. به همین دلیل برای محافظت از لبهایتان از بالم لب یا رژ لب‌هایی استفاده کنید که حاوی ضد آفتاب با SPF 30 یا بالاتر هستند.

وقتی که از منزل خارج می‌شوید و در فضای باز هستید، تقربیا هر دو ساعت یک‌بار و بعد از شنا کردن و تعرق، کرم ضدآفتاب خود را مطابق با دستورالعمل روی بطری کرم تجدید کنید.

کدام بهتر است: کرم ضدآفتاب با SPF بالا یا پایین‌؟

شما از کرم ضدآفتاب با SPF بالا استفاده می‌کنید یا با SPF پایین؟ به نظر شما کدام‌ یک بهتر است‌؟ متخصصان پوست استفاده از ضدآفتاب‌هایی با SPF حداقل ۳۰ را توصیه می‌کنند که مانع برخورد ۹۷ درصد از اشعه UVB با پوست می‌شود.

هرچه SPF کرم بالاتر باشد درصد بیشتری از اشعه‌های خورشید را مهار می‌کند؛ اما توجه کنید که هیچ ضدآفتابی نمی‌تواند ۱۰۰ درصدِ اشعه‌های ماوراء بنفش را مهار کند.

اگر کودک‌تان ۶ ماه دارد یا بزرگتر است، می‌توانید برای او از ضد آفتاب طیف گسترده و مقاوم در برابر آب با SPF 30 یا بالاتر، طبق دستورالعمل روی بطری کرم، استفاده کنند. زمانی که کودک خارج از منزل است، کرم ضدآفتاب باید تقریبا هر دو ساعت یک‌بار یا طبق دستورالعمل آن، تجدید شود.

ضد آفتاب‌هایی که حاوی اکسید زینک و دی‌اکسید تیتانیوم هستند یا ضدآفتاب‌های مخصوص کودکان و نوزادان، برای پوست‌های حساس آنها مناسب‌تر است.

کرم‌های ضدآفتاب تا چه زمانی قابل استفاده‌اند؟

به نظر شما آیا می‌توان از ضد آفتابی که تابستان گذشته خریدیم، تابستان امسال هم استفاده کنیم یا باید هر سال یک کرم جدید بخریم؟ آیا این کرم قدیمی اثربخشی خود را از دست داده است؟

متخصصان پوست توصیه می‌کنند که نه تنها در تابستان بلکه کل سال و در هنگام خروج از منزل از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید. اگر هر روز و به مقدار کافی از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید، نباید از تیوپ کرم شما چیزی باقی بماند. اگر کرم ضدآفتابی داشتید که برای مدتی استفاده نکرده‌اید، دستورالعمل‌هایی که در زیر آمده را دنبال کنید:

طبق مصوبه سازمان غذا و داروی آمریکا، کرم‌های ضدآفتاب باید اثربخشی خود را برای حداقل سه سال حفظ ‌کنند.
بسیاری از کرم‌های ضدآفتاب دارای تاریخ انقضا هستند. اگر تاریخ انقضای کرم شما گذشته است، از آن استفاده نکنید و آن را دور بریزید.
اگر روی کرم ضدآفتابی که خریده‌اید، تاریخ انقضا درج نشده است، تاریخ خریداری کرم را روی جلد آن بنویسید. به این شکل شما می‌دانید چه زمانی باید آن را دور بریزید.
اگر تاریخ انقضای کرم ضد آفتاب گذشته باشد، نشانه‌هایی مانند تغییر رنگ و میزان غلظت کرم قابل مشاهده خواهد بود و شما باید آن را دور انداخته و یک ضدافتاب خوب جدید خریداری کنید.

آیا کرم ضدآفتاب مانع دریافت ویتامین دی می‌شود؟

بسیاری نگرانند که استفاده از کرم‌ ضدآفتاب مانع دریافت ویتامین D شود. اما آیا استفاده از این کرم‌ها میزان دریافت ویتامین D از نور خورشید را محدود می‌کند؟

کرم های ضد آفتاب SPF بالا طوری ساخته شده اند که بیشترین تابش پرتوهای فرابنفش (UVB) خورشید را دفع می کنند. این پرتوها عامل اصلی آفتاب سوختگی و سرطان پوست هستند.

این در حالی است که برخورد طول موج پرتو UVB با پوست، منجر به فرایند تولید ویتامین دی در بدن می شود. با این وجود، مطالعات بالینی رابطه ای بین استفاده روزانه ضد آفتاب و کمبود ویتامین D گزارش نکرده اند.

در واقع، مطالعات اخیر نشان می دهد افرادی که روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده می کنند، می توانند سطح مطلوب ویتامین D را در بدن خود حفظ کنند. چون فارغ از اینکه از ضد آفتاب SPF بالا استفاده کنید، بخشی از پرتوهای UV خورشید می توانند به پوستتان برسند.

اگر نگران کمبود ویتامین D بدن خود هستید باید در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
بسیاری از افراد ویتامین D مورد نیاز خود را از مواد غذایی یا مکمل‌ها دریافت می‌کنند. به این طریق شما می‌توانید بدون اینکه در معرض ابتلا به سرطان پوست قرار بگیرید، ویتامین D مورد نیاز خود را دریافت کنید.

آیا کرم‌های ضدآفتاب برای سلامتی مضرند؟

برخی نگرانند که استفاده مداوم از کرم‌های ضدآفتاب، سلامتی‌شان را به خطر بیندازد. استفاده از کرم‌های ضدآفتاب و در زیر سایه قرار داشتن خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می‌دهد. سازمان غذا و داروی آمریکا تمامی محصولات ضدآفتاب را در رده داروهای بدون نسخه قرار داده است.

شواهد علمی نشان می‌دهد استفاده از ضد آفتاب، آسیب‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت اشعه‌های خورشید به پوست را به حداقل می‌رسانند. ادعاهایی مبنی بر اینکه مواد مؤثر کرم‌های ضدآفتاب سمی‌اند یا سلامتی انسان را به خطر می‌اندازند، ثابت نشده‌ است.

با این حال، در انتخاب مناسب بهترین کرم ضد آفتاب وسواس داشته باشید. یعنی، اولین محصولی را که دیدید، نخرید. در عوض، محصول درست و مناسبی را پیدا کنید. متخصصان می‌گویند باید از محصولاتی که مواد زیر را دارند خودداری کنید:

اکسی بنزون: این ماده می‌تواند وارد جریان خون شود یا واکنش‌های پوستی آلرژیک را تحریک کند.
رتینیل‌ پالمیتات: این عنصر ممکن است سرعت رشد تومورها و ضایعات پوستی را افزایش دهد.

در عوض، متخصصان توصیه می‌کنند، دنبال محصولاتی باشید که در آنها از «اکسید ‌روی» یا «دی ‌اکسید تیتانیوم» استفاده شده است.

اگر در مورد برخی مواد مؤثر کرم‌های ضدآفتاب نگران هستید، می‌توانید فرمولاسیونی را انتخاب کنید که حاوی مواد مؤثر فعال متفاوت باشد. تا زمانی که کرم‌ ضدآفتاب شما طیف گسترده، دارای SPF 30 یا بالاتر و مقاوم در برابر آب است، از پوست شما در مقابل نور خورشید محافظت می‌کند.

اسپری‌های ضد آفتاب

سازمان غذا و داروی امریکا همچنان به بررسی ایمنی و اثربخشی اسپری‌های ضدآفتاب‌ پرداخته است. چالش اصلی در استفاده از این اسپری‌ها این است که به سادگی نمی‌توان تشخیص داد که آیا شما به اندازه کافی از ضد آفتاب برای پوشاندن قسمت‌هایی از بدن که در معرض نور خورشید هستند، استفاده کرده‌اید یا خیر. هنگام استفاده از اسپری ضدآفتاب، مطمئن شوید مقدار کافی از ضدآفتاب را اسپری و روی صورت خود مالیده‌اید.

جهت جلوگیری از استنشاق اسپری ضدآفتاب، هرگز آن را اطراف یا نزدیک صورت یا دهان خود اسپری نکنید. برای جلوگیری از استنشاق، ضدآفتاب را درون دستان خود اسپری کرده و سپس روی صورت پخش کنید. قبل استفاده از اسپری ضدآفتاب برای کودکان، از جهت باد آگاه شوید تا از استنشاق مواد اسپری توسط آنها جلوگیری کنید.

اگر پرسشی دیگری درباره کرم‌ ضد آفتاب دارید که در این مقاله به آن پاسخ داده نشده، آن را در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان در میان بگذارید. برای ما از نکاتی بنویسید که خودتان تجربه کرده‌اید و فکر می‌کنید برای خواندگان دیگر هم مفید است.

پیشنهاد ما به شما:

کرم ضد آفتاب SPF95 دکتر ژیلا با چربی کنترل شده

کرم ضد آفتاب‎ اسپات سولوشن الارو SPF50 مناسب انواع پوست

کرم ضد آفتاب فاقد چربی دکتر ژیلا SPF30

کرم ضد آفتاب SPF63 دکتر ژیلا مناسب پوست های چرب

لوسیون افتر سان الارو مخصوص صورت و بدن